REGIONY | Obce | MÍSTNÍ STRÁNKY | Firmy | Restaurace | Ubytování |
Nepřehlédnutelnou novinkou byla například deštníková střecha, která celé léto dělala radost malým i velkým návštěvníkům. Co se dále v Pasáži chystá a jak se povedla první letní sezona jsme si povídali s Evou Žižkovou, která za všemi důležitými maličkostmi v Pasáži jako jeden z majitelů stojí a zároveň provozuje přilehlý Penzion Na náměstí.
Začneme nejdříve kavárnou. Když jste ji v červnu znovuotevírali - již pod názvem Pasáž, byly v tomto městě celkem další 4 kavárny s cukrárnou. Čím se od ostatních lišíte?
Ruku na srdce - každá kavárna nabízí kávu, zákusky, něco malého slaného. Důležité je, jestli máte příběh. To je to, o co se snažíme. Například káva. Její výběr je strašně důležitý a nám se povedl. Paradoxně sama kávu nepiju, ale šla jsem za příběhem. Naše lázeňská káva je jedna ze dvou pražíren, kterým se podařilo získat ocenění Great Taste, což se přirovnává k Oscarovi v oblasti gastronomie. Naši druhou lázeňskou kávu na mlýnku - z Guatemaly - objednali a upražili přímo jen pro naši kavárnu. Dále je důležité prostředí, o které se staráme a stále ho zlepšujeme. Lidé to umí ocenit.
Jaká jste měli před první letní sezonou s kavárnou očekávání a cíle? Vyplnily se?
My jsme hlavně chtěli, aby k nám chodili lidi a bylo jim tu dobře. A to se, myslím, podařilo.
Obecně se zdá, že nejvíce u vás lidé oceňují příjemné prostředí díky jedinečné sezonní výzdobě. Kde čerpáte inspiraci a na co se můžou těšit příznivci v následujících měsících?
Je pravda, že výzdoba je takový můj relax a strašně mě to baví. Ten pocit, když prostě víte, že to bude pecka a chybí to „nejjednodušší“: jen to zrealizovat. Třeba ty deštníky - to byl boj! Znáte to, první reakce: “Co sis to zase vymyslela za blbost?". Ale teď už je to ve fázi „.. a kdy už zase změníš výzdobu?". Teď se můžete těšit na podzimní Draky, které instalujeme tento týden.
Malý parket, který je součástí venkovního parteru, se stal letos místem konání koncertu i dětského divadla. Budete pořádat podobné akce i v zimě?
Tato kulturní oživení našeho provozu chystáme i během zimních měsíců. Těšit se můžete na hudební večery a pár dalších akcí.
Kavárna sousedí s restaurací, která nese od června stejný název jako vaše kavárna: Pasáž. Jak náročné bylo pro vás převzít i restauraci?
Šli jsme do toho po hlavě s cílem dělat to nejlepší, co umíme, a musím se přiznat, že to někdy byla metoda pokus - omyl. Ale kdo nic nedělá, nic nezkazí. V červenci se k našemu týmu přidal pan Martin Kadlec, který je novým provozním a na rozdíl od nás je z oboru a má bohaté zkušenosti s gastro provozy. S ním již cítíme pevnou půdu pod nohama.
Nejen pro místní je důležitá nabídka obědového menu. Za kolik jej u vás pořídí a z kolika jídel si mohou lidé oběd vybrat?
Teď nově mohou zákazníci vybírat z denní nabídky šesti jídel v cenové hladině 135 - 175 Kč, polévku nabízíme ve dvou "velikostech".
Zatím málo známé jsou vaše bohaté snídaně, které nabízíte ve všední den od 7 do 9 hodin a o víkendu od 8 do 10 hod. Jsou určené široké veřejnosti nebo jen turistům ubytovaných v centru města?
Snídaně jsou pro všechny, co ji doma nestihnou nebo ji z různých důvodů doma nemají. Můžete spojit příjemné s užitečným a dát si obchodní schůzku a u toho se dobře nasnídat, protože dobrá snídaně je základem pěkného dne. Aktuálně stojí 200 Kč/osobu.
Od začátku fungování restaurace se zde nabízelo pivo z tanku. Budete v tom pokračovat?
Na tom je postavena naše restaurace a dokonce máme novinku: od října budeme čepovat jako jediní na Královédvorsku tankovou Plzeň. Další možnost je až v Hradci Králové nebo ve Špindlerově Mlýně. V základní nabídce bude tanková Plzeň a pivo „Volba sládků“, které je každý měsíc jiné. První volbou bude v říjnu Pilsner Urquell nefiltrovaný.
K dobrému pivu patří klasické pivní chuťovky. Budete mít něco speciálního?
Na tuhle nabídku se moc těšíme, protože už testujeme u nás vyrobenou tlačenku, utopence, nakládaný sýr a ladíme chutě, aby vše bylo připraveno do nového jídelníčku, který spustíme spolu se zmíněnou tankovou Plzní ve čtvrtek 5. října.
Své příznivce si u vás našly tematické gastronomické akce - většinou víkendové, které obohatily standardní nabídku o méně obvyklá jídla. Můžeme s nimi i dále počítat?
Díky pozitivním zpětným vazbám od našich hostů víme, že je baví, stejně jako nás, a jsme rádi, že se líbí. Již nyní máme vypsaný gastrokalendář do konce roku, nejbližší je Zvěřinový víkend od 13. do 15. října.
Kde byste rádi viděli vaši restauraci očima zákazníků za rok?
Rádi bychom se stali oblíbenou restaurací pro posezení s rodinou, přáteli. První místo, které každého napadne, když jde na jedno s kamarády, ale hlavně místo, kam se všichni rádi vrací a je jim tu dobře.
Lze si váš prostor objednat pro organizované větší skupiny, například na vánoční večírky?
Již v minulosti sloužil prostor restaurace vánočním večírkům či předvánočním posezením s přáteli, kdy je velký bonusem možnost objednání samovýčepu, který máme v nabídce. Samozřejmě organizované akce lze objednat i jindy než před vánocemi.
Děkuji za rozhovor!
Kateřina Sekyrková
Tanková Plzeň ve Dvoře Králové: první půllitr zdarma (5. října 2023) |
Vaše komentáře |